torsdag 21 februari 2013

Sara Vive Katarinakliniken


Katarinakliniken är en privat landstingsfinansierad sjukgymnastmottagning som verkar i två filialer i Stockholm. Vi är specialiserade inom Neurologi, dvs sjukdomar och skador i nervsystemet. Katarinakliniken startade sin verksamhet 1995. Mottagningen är inrymd i moderna, ändamålsenliga, handikappanpassade lokaler. Jag har arbetat på mottagningen i snart 11 år som vikarie på det mångåriga vårdavtal som mottagningen har haft med Stockholms läns landsting. Sedan september i år har jag fått en egen aukorisering inom den nya vårdvalet för specialiserad sjukgymnastik, som just introducerats i Stockholm. Jag har ägnat hela mitt yrkesliv åt att fördjupa mig inom neurologisk sjukgymnastik, innehar en magisterexamen samt en specialistexamen inom neurologi. Sedan i år ägnar jag även en del av min arbetstid åt forskning om rehabilitering i ett sent skede efter stroke.
Det är viktigt att jag effektivt kan skriva in patienter, föra journal, samt få en snabb överblick på behandlingar, åtgärder, statistik samt omsättning i min verksamhet.

Anledningen att jag valde WinEazy som system var att jag fick rekommendationer från en kollega. Jag tycker att systemet är enkelt utformat och har samtidigt många möjligheter. Sedan jag skaffade systemet har jag inte ångrat mig. WinEazy funkar jättebra för mina behov. 

Jag rekommenderar varmt WinEazy journalsystem till kollegor.

Jag har från början haft mycket fin kontakt med all personal på RixData, och servicen är snabb, tillmötesgående och effektiv. Jag gillar att de lägger så mycket tid på individuella lösningar och installationer, jag har själv bytt datorer ett par gånger, och har alltid fått snabb och bra hjälp vid ominstallation och överflyttning av all data.

När jag nu har har börjat arbeta i det nya avtalet i vårdvalet kommer en del anpassningar i systemet att behövas vad gäller rapportering och fakturering till landstinget. Jag hoppas på att WinEazy kommer att kunna tillgodose också dessa nya behov, och jag har hittills fått uppfattningen att de på ett ambitiöst sätt försöker söka information och anpassa systemet för att fungera i det nya vårdvalets struktur. Jag ser mycket fram mot resultatet av detta arbete!


Vi på Katarinakliniken lägger vikt vid ett personligt omhändertagande. Utifrån en nogrann problemanalys utarbetas en individuell behandlingsplan. Vi betonar individens delaktighet i den sjukgymnastiska behandlingen och träningen. Behandlingen är oftast individuell, men träning kan även ske i mindre grupper. Vi följer nya rön inom forskning och deltar aktivt i forsknings- och utvecklingsarbete inom vårt område. Vi lägger vikt vid en noggrann utvärdering av behandlingsresultaten.