tisdag 27 november 2012

Sveriges sjukgymnaster vill heta fysioterapeuter

LSR:s kongress tog idag ställning för ett namnbyte till fysioterapeut. Nästa steg är att få riksdagen att ändra yrkestiteln till fysioterapeut i lagstiftningen, samt få lagskydd för både titeln sjukgymnast och titeln fysioterapeut.

Det finns flera starka skäl till ett namnbyte:
• Titeln fysioterapeut bättre speglar vad yrkeskåren arbetar med.
• Den internationella och vetenskapliga benämningen är redan i dag fysioterapi.
• Titeln fysioterapeut är inte skyddad i svensk lag och används i dag av alltifrån legitimerade sjukgymnaster till icke legitimerade, vilket skapar förvirring och risk för felbehandling.

Vad händer nu?
Förbundet kommer nu att verka för att både sjukgymnast och fysioterapeut blir skyddade yrkestitlar i lagstiftningen.

Under kommande mandatperiod kommer förbundsstyrelsen även att föreslå ett nytt namn på förbundet, som en extra kongress sedan ska besluta om.

Läs mer på http://www.sjukgymnastforbundet.se

måndag 19 november 2012

Skanna QR-koden och hitta journalprogram för dig

Du har kanske sett att man numera använder sig av QR-koder (Quick response) i olika sammanhang.
Du kan ladda ner en skanner till din Ipone eller Android i Appstore eller Android market.
Tips: Bakodo, QRReader

Skanna koden nedan och hitta journalprogram för dig!














Med hjärtliga hälsningar
RixData
Företaget med hjärta
www.rixdata.se

Penttis Sjukgymnastik & Idrottsskador


Månadens profil November

En sjukgymnastisk verksamhet i ett fåmansbolag. Vi är för tillfället 4 personer som är i trafik på kliniken. Ambitionen är att vi skall sträva efter att vara optimalt uppdaterade på den aktuella vetenskapliga kunskapsnivå om vävnadstolerans, träning och mekanoterapi samt kombinera detta med en empirisk erfarenhet anpassad till individens önskemål och funktionsförmåga. Kundkretsen är mellan 2 och 92 år. En viss övervikt mot idrottsmedicin både för små barn, gamla unga, elitidrottare, motionärer, medelålders och både unga gamla samt gamla gamla medmänniskor! Utbildning av både studerande på olika utbildningsnivåer samt idrottsledare är annan angelägen del av verksamheten.


Varför vi använder WinEazy journalprogram är enkelheten för oss användare. Det finns stora möjligheter att kunna ta ut statistik och den spännvidd av möjligheter som systemet ger oss.

WinEazy journalprogram underlättar arbetet med dokumentation, kommunikation och statistik. Det är ett stabilt ”ben” som gör det möjligt att effektivisera arbetet. RixData har snabb och god support med korta kontaktvägar. Ingen långbänk!

Under den tid jag har använt mig av RixDatas programvaror har det undan för undan skett uppdateringar och anpassningar av programvaran. Jag tycker att WinEazy journalprogram alltid är med i tiden när det sker förändringar och ställs krav från myndigheter, kunder och leverantörer. Ett annat stort plus är att RixData är jordnära och håller på det bästa av alla hockeylag!