onsdag 31 oktober 2012

Videoinstruktioner WinEazy journalsystem

Vi uppdaterar nu våra videoinstruktioner över WinEazy journalsystem från RixData.
Se våra videoinstruktioner på länken nedan.
Kontakta oss gärna om du har något önskemål om video.

Klicka här för Videoinstruktioner 


fredag 5 oktober 2012

Karolinska fotvården Lena Honkanen

Månadens profil oktober
Lena Honkanen Karolinska fotvården 


Jag arbetar på Karolinska Universitetssjukhuset Solna som egen företagare och
bedriver medicinsk fotvård med remissavtal från landstinget samt har kvar mina gamla privata kunder. I botten är jag undersköterska och utbildade mig år 2000 på Axelssons till Medicinsk Fotvårdare. Jag gick sedan diabeteskurserna innan jag kunde söka remissavtal med landstinget.

Remissavtal med SLL för fotsjukvård
Arbeta med förebyggande fotsjukvård efter riskbedömning vilket innebär: Hel- och delbehandlingar av återkommande problem man ej klarar av själv. Årliga fotstatus för att förebygga eventuella framtida skador och sår.
Fotsjukvården omfattar patientgrupper med följande problem:
Diabetespatienter (typ 1 och 2) med befintlig eller begynnande komplikation i riskgrupp 2 och ytliga och läkta sår på foten i riskgrupp 3 enligt nationella diabetesregistret. Diabetespatienter i riskgrupp 1 sköts företrädesvis av husläkarmottagningen. Patienter med cirkulationsrubbningar som förorsakat eller riskerar förorsaka sårbildningar. Patienter med grava fotproblem inklusive missbildningar och felställningar förorsakade av reumatiska, ortopediska och neurologiska sjukdomar. Andra fotsjukvårdsfall av uttalad medicinsk natur, t ex svårare nageltrång, eller psoriasis med fotkomplikationer mm.
Att arbeta med alla dessa patienter är mycket givande och väldigt tacksamt. Jag stortrivs med mitt val av arbete!


Nej till pappersjournaler
I samband med att jag fick remissavtal funkade det inte att ha pappersjournaler.
Jag hade tidigare provat 2 olika journalprogram men de uppfyllde inte det jag ville ha, och jag behövde ett bra system för att hålla ordning på alla remisser. Jag googlade på nätet efter ett journalprogram och fastnade för RixData.
Jag laddade hem demoversionen och provade i lugn och ro. Jag kunde också ringa och få kanonsupport fast det bara var ett testprogram!

Jag upptäckte snabbt att jag hittat rätt och då priset också var så bra så bestämde jag mej för WinEazy Guld under juli månad 2012. Efter att ha registrerat och skannat in alla
remisser (pust), har jag nu kommit igång bra med systemet. Jag
tycker att WinEazy Guld ger mig allt jag vill ha!


När anpassningar behövs ringer jag de härligt bra och proffsiga supportrarna på RixData! Hela arbetet med remissjournalerna har blivit så enkelt och smidigt. Det blir proffsiga utskrifter till remittenten samt otroligt lätt att få en överblick av patienten när allt är kopplat till den patient man har uppe. Bara en sån bra sak som att kunna gå in och skriva ut vilka remisser som håller på att utgå gör att man är steget före hela tiden. Det går så snabbt att skriva remissvar då man sätter in de sökorden och de journalfraser man behöver.
WinEazy Guld rekommenderar jag till mina kollegor! Det spar så mycket av min tid och det är skönt att ha ordning på allt! Samt ännu en gång super support!! 


Varje månad profilerar RixData någon av sina användare lite extra.

Rix-tårta

Under torsdagens möte med Curere & LEDtec fick vi en Rix-tårta
levererad av vår bakspecialist Lisa.
Tack för det!