onsdag 11 juli 2012

Sjukgymnastcentrum är månadens profil Juli



Vi är 3 sjukgymnaster som jobbat på Sjukgymnastcentrum sedan starten.
Vi är vidareutbildade inom Ortopedisk Medicin, Akupunktur, Osteopati
och Idrottsmedicin m.m. Jag tog min sjukgymnastexamen 1987 i Lund. Efter att ha arbetat 2 år på Vårdcentralen i Bjuv så startade jag och mina 2 kollegor Sjukgymnastcentrum i Landskrona i september 1989.
När du ringer hit är det oftast Susanne i receptionen som svarar.

Vi jobbar med det mesta inom yrket. Mest blir det dock relaterat till
besvär från rörelsestödjeorganen. De senaste åren har vi också kompletterat med Ultraljudsscanning och behandling med Fokuserad Stötvåg.

Jag har varit med RixData på flera av deras utlandskurser och mest minnesvärd var nog resan till Kuba. 29 grader i luften 29 grader i vattnet och dansinstruktion på stranden. Detta var år 2000 och vi fick också möjlighet att spela golf på Kubas enda golfbana. Tyvärr så är ju RixDatas program så lätta att använda numera så det behövs ju inte några kurser längre!!!


Min fritid tillbringar jag gärna på Golfbanan. Dels med eget spel, dels som Domare och TD (Tournament Director) Jag jobbar även med en del fysträning av golfare.

Användare sedan 1990
Jag har använt både textbaserade och grafiska programversioner och har patienter och behandlingar sedan starten i mitt WinEazy Guld som vi kör idag. Genom åren vi byggt upp en mycket bra relation med RixData och har alltid fått bra support och bra feedback på våra idéer. 

WinEazy är mycket driftsäkert, flexibelt och användarvänligt. Det spar oss massor med tid framförallt vid redovisningen till landstinget. WinEazy hjälper - bland mycket annat – till att hålla reda på inkomster, fakturor och eventuella skulder patienterna har till oss. Det går mycket fort att skriva datajournal i Rixprogrammen jämfört med att skriva för hand. Kvaliteten och patientsäkerheten blir också mycket bättre.
Därför rekommenderar jag varmt WinEazy till alla kolleger. 




Läs om månadens profil här.

Mer information om månadens profiler hittar du på
RixData | Journalprogram för dig hemsida