onsdag 23 maj 2012

fredag 4 maj 2012

Månadens profil Maj Evalena Widin Leg. Psykoterapeut

Månadens profil maj.


Jag är legitimerad psykoterapeut med inriktning mot individ. Min orientering är psykodynamisk och jag är utbildad vid Göteborgs Psykoterapi Institut. Därutöver har jag en avslutad tvåårig socialpedagogisk och gruppinriktad handledarutbildning. Sedan maj 2009 är jag även handledar- och lärarutbildad. Den kompetensen riktar sig specifikt till psykoterapeuter på individnivå. Jag har även kompletterat med studier och tillämpning i KBT.
Mina huvudsakliga arbetsområden är Psykoterapi och Handledning, individuellt och i grupp, utbildning, stresshantering, konflikthantering och andra konsultuppdrag.
Jag använder metoden Interpersonell Psykoterapi så kallad IPT. Metoden är riktad till människor som lider av depression och det är en korttidsterapi på 12-16 samtal, metoden har god evidens. IPT är en strukturerad form av psykoterapi som undersöker hur problem i mänskliga relationer medverkar till depressiva besvär, samt hur depressiva besvär påverkar mänskliga relationer.

Jag sökte ett journalsystem som också kunde hantera fakturering och hittade WinEazy på nätet. De första kontakterna jag hade med RixData gav en mycket positiv känsla. Jag fick också en gratis demovisning via fjärrstyrning vilket sedan ledde till att jag investerade i WinEazy journalsystem. WinEazy hjälper mig nu att "bl.a hålla ordning på journaler, fakturor och kontantkvitton. Allt på ett ställe vilket underlättar avsevärt.

Evalena Widin Legitimerad Psykoterapeut.


Handledning
Individuellt eller Grupp
- Typ av handledning samt metod! ! ! - Processinriktad handledning! ! !
- Riktad till individ och till Grupp

Med hjälp av att fokusera på ett specifikt ärende/uppdrag, ger processinriktad grupphandledning möjlighet att stärka yrkesidentiteten. I förlängningen ökar tryggheten i uppdrag och arbetsgrupp. Processinriktad handledning tar därmed hänsyn till både medvetna och omedvetna. nivåer samt till motstånd och försvar.

Utbildning
Olika typer av utbildning inom följande områden
- Kommunikation
- Konflikter och konfliktlösning!
- Ledarskap
- Samspel

- Socialpsykologi och gruppdynamik - Stress och stresshantering

Föreläsningar kan anpassas efter behov och tas därmed fram i samarbete med kunden. 



RixData | Journalprogram för dig! www.rixdata.se

Månadens profil April Miriam Hartstein Leg. Logoped

Månadens profil april

Leg logoped    
Jag har varit verksam som logoped med inriktning mot barn, ungdomar och vuxna med kommunikations-, tal- och ätproblem sedan 1995. Under den tiden har jag också arbetat som handledare för logopedstudenter på Karolinska Institutet och hållit föreläsningar om munmotorik och kommunikation i Sverige och utomlands. Mer information hittar du på www.logolek.se

Min filosofi
Jag tror att lustfyllda behandlingar ger bäst resultat. Därför är min filosofi att använda lek i mycket stor utsträckning i både undersökning och behandling. 


Jag har använt WinEazy journalsystem sedan början av 2010
Jag har under åren använt många olika system och kan jämföra dem ganska bra. Jag tycker WinEazy är klart bäst. Jag har inte tidigare i något annat system t.ex. kunnat lagra mina ljudfiler i journalen som jag kan i WinEazy. Väldigt smidigt. Att jag själv kan anpassa journalen med mina sökord exakt som jag vill ha dem är ytterligare en positiv sak.
Bakgrunden till att jag valde WinEazy journalsystem är att jag berättade för en vän i Australien att jag sökte ett bra journalprogram. Jag hade varit i kontakt med försäljare till ett par journalsystem som jag kände till från tidigare arbetsplatser, men kände mig inte helt nöjd. Vännen i Australien sökte på nätet och tipsade om RixData. Att jag sedan valde detta journalsystem har att göra med främst två saker; vänligt och proffsigt bemötande samt möjligheten att i journalen kunna spara ljudfiler.

Snabb och trevlig service då man behöver hjälp. Möjligheten att vara med och utveckla nya funktioner som man kommer på att man behöver är också jättebra. Nyligen fick jag vara med och ta fram en ny funktion för att skriva remisser. Kul!
Jag upplever Logoleks samarbete med RixData som felfritt!

Det finns en journalföringslag och för mig är det oerhört viktigt att ha ett säkert program. Ofta skriver jag långa anteckningar på 2, ibland 3 sidor och använder många sökord. Det är viktigt att noga dokumentera barnets färdigheter för att kunna jämföra och visa på framsteg. För mig är sparandet av ljudfiler oumbärligt.
När jag utökar min verksamhet kommer jag också att börja använda funktionen kvalitetsmätning med mina egna scheman för en ännu bättre uppföljning.

WinEazy har också en mycket bra rutin för säkerhetskopiering som sker automatiskt, ingenting försvinner (har varit med om det MÅNGA ggr med andra program).
Jag rekommenderar verkligen att du provar WinEazy om du söker journalsystem.

Leg.Logoped Miriam Harstein 



Föreläsningar för personal inom vården, förskolan, skolan och omsorgsverksamheten
  • Kommunikation - vad är det?
  • Oralmotorisk utveckling, utredning och behandling
  • Barns tal- och språkutveckling
  • Talsvårigheter
  • Dregling
  • Tungband och tonsiller