fredag 24 februari 2012

onsdag 15 februari 2012

WinEazy Guld uppdatering

Nu finns ny programversion av WinEazy Guld journalprogram klar för nedladdning.
Ladda ner uppdateringen här.

Ny sida på Facebook

RixData har en ny facebooksida!
På vår facebooksida får du ta del av tävlingar, nyheter, erbjudanden och annat surr..

Gilla oss på www.facebook.com/RixData
Gör det före den 20 februari och du deltar i utlottning av USB-minnen.

måndag 13 februari 2012

tisdag 7 februari 2012

Månadens profil Februari Niclas Carlson Leg.Kiropraktor

Månadens profil februari


Kiropraktor Niclas Carlson Gävle, Högskoleutbildad och Legitimerad av Socialstyrelsen. Licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet och Bosön. Utbildare på SISU Gävleborg Ultimate Performance i Sverige och IFAF American Football Education Development Program EDP i Världen.

Niclas använder WinEazy journalprogram sedan 2003.
RixData som leverantör har en förmåga att finnas till hands när dom behövs. Jag tänker speciellt på en gång när hårddisken i min dator sa upp sig och jag snabbt behövde återkalla en säkerhetskopia av journalerna. Detta fick jag hjälp med sent en fredagskväll via fjärrstyrning. Grym support. Snabbt och effektivt för god effekt!
Jag har jobbat med pappersjournaler under många år. Som dåvarande ordförande i Kiropraktiska föreningen började vi redan på tidigt 90-tal att införa datajournal. Några nappade då, men det tog ett tag innan det lossnade på riktigt. För mig som jobbar med många patienter varje dag så får jag nu journalföringen gjord i samma stund som behandlingen sker. Tidigare låg det över mig att sammanfatta dagen med journalanteckningar, och transaktioner kontant och på faktura. WinEazy underlättar den hanteringen och jag behöver inte sitta kvar för att göra administration som hänger samman med behandling. Det spar tid och underlättar även för min revisor som tycker att underlagen är bra.

Det som jag tycker är största styrkan i WinEazy journalprogram är att det är lätt att lära sig lägga upp journaler som passar bra för verksamheten med en utformning som följer en angiven kvalitetsstandard för svenska kiropraktorer.



Niclas Carlson från Gävle ingår för tredje året i rad i det Världslag som varje år under Superbowlveckan samlas för att vinna över Team USA i Amerikansk fotboll.
Normalt är det här en sak som man gör en gång i livet och nu gör jag det för tredje gången gillt säger Niclas Carlson, fystränaren från Gävle. 


Läs mer om Niclas verksamhet på: www.niclascarlson.se

Nya koder i Västra Götaland och i Värmland

Nya koder för särskild behandling i Västra Götalandsregionen och landstinget i Värmland.
Har du funderingar om hur du ska registrera dessa i ditt journalprogram så kontakta oss gärna.
Läs mer under Nyheter RixData

Ny kod för barn i Region Skåne

Region Skåne har ny kod för barn under 18. Den nya koden (betalsätt) skall vara 35 istället för som tidigare 16.
Vi kommer nu att göra nödvändiga anpassningar i våra journalprogram. Ny version kommer att finnas för nedladdning på vår hemsida under vecka 7.
Läs mer under Nyheter RixData genom att klicka här.